Canvas review voor Saal-Digital

Wat heb ik besteld

Saal-Digital logoEnige tijd geleden zag ik op facebook een oproep van Saal-Digitaal om een wanddecoratie te reviewen. Gezien ik vaker grote afdrukken laat maken was mijn intresse gewekt en ben ik in gegaan op deze oproep. Ik hebben voor de review een van mijn foto's van de Grand Canyon bij zonsondergang laten afdrukken. Het product waarop de foto is afgedrukt is een canvas van 60cm bij 90cm. Hieronder zie je een foto van het afgeleverde werk van Saal.

Product review canvas Saal-digital: Grand Canyon op Canvas

In dit artikel schrijf ik mijn bevindingen over het geleverde werk. Zowel de positieve als de negatieve punten zullen aan bod komen.

Positieve bevindingen van het canvas

 • Scherpe afdruk
  De afdruk die ik heb ontvangen is haarscherp! Elk detail is fijnloos te zien en alle kleuren zijn natuurgetrouw weergegeven. (echter alleen wat donkerder als mijn aangeleverde data, zie hiervoor de negatieve bevindingen.)
 • Hoge kwaliteit van gebruikte materialen
  Het gebruikte canvas is stevig en dik materiaal. Lijkt goed tegen een stootje te kunnen en is daarmee uitermate geschikt voor verschillende doeleinden.
 • Stevige bouw
  Het frame is van relatief dunne houte latten gemaakt, maar heeft ondanks dat een robuust gevoel als je het canvas vast hebt.
 • Slim verzonden
  Saal heeft het opgestuurde materiaal netjes bevestigd op het houten frame en tot op zekere hoogte op gespannen. Toen het pakket bij mij bezorgd werd en ik het opende, zag ik tot mijn verbazing dat er bij het canvas 4 houten wigjes waren geleverd. Deze waren bedoeld om het laatste stuk ontbrekende spanning op het doek aan te brengen door deze in de hoek van de lijst te drukken. Door het doek niet op 100% spanning te versturen is het risico op een gescheurd canvas kleiner. Dit vind ik een heel sterk punt waar goed over nagedacht is!

Negatieve bevindingen van het canvas

 • Afdruk valt donkerder uit als normale foto-afdruk
  Om er zeker van te zijn dat mijn foto's van goede kwaliteit zijn, de juiste kleuren hebben en de juiste belichting hebben werk ik met een gekalibreerd stel monitoren. Dit verzekerd mij van de kleur-echtheid van mijn opgeleverde werk. Voor deze afdruk heb ik zelf nog een proef-afdruk van 20x30 gemaakt, waaruit bleek dat alles in orde was. Na het ontvangen van het canvas bleek deze donkerder te zijn uitgevallen (de voorgrond) dan ik op mijn proefopnamen & monitor zie.
 • Ontbreken van ophangmogelijkheden
  Een tweede min punt vind ik het ontbreken van een mogelijkheid om het canvas netjes op te kunnen hangen. Het aanbrengen van bijvoorbeeld een paar oogjes voor een draadje aan de binnenzijde van het frame zou al een hele verbetering zijn. Nu heb ik deze zelf moeten plaatsen, met als risico het beschadigen van mijn afdruk.

Conclusie

Al met al heeft Saal een prima resultaat geleverd. Ik ben tevreden over de levering en het geleverde materiaal en zou in de toekomst zeker nogmaals bij Saal producten bestellen. Enige waar ik dan wel rekening me houd is dat de afdrukken iet wat donkerder uitvallen. Waar dit door komt is mij onduidelijk. Ik heb hier bij Saal ook verder nog geen navraag over gedaan. Dit staat nog op mijn To-Do lijstje.

Mocht je geïnteresseerd zijn in een mooie afbeelding die je kan afdrukken, deze staan hier in mijn webshop.

Disclaimer: Dit artikel bevat mijn mening. Hier kan geen enkel recht aan ontleent worden door wie dan ook.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar boven