Personal Branding

Jezelf onderscheiden van andere ZZP'ers en bedrijven word steeds belangrijker. Maar hoe onderscheid je je nu van de massa? Dit is waar Personal Branding in het spel komt.

Personal branding wil zeggen dat je jezelf als merk uitdraagt. Je onderscheidt je van de rest door aan te geven waarom jij uniek bent, wat jouw kwaliteiten zijn en wat herkenbaar is aan jou. Waarom moeten mensen voor jou kiezen bij een opdracht of vacature? De gedachte hierachter is dat je opvalt zoals je  zelf bent: Uniek!

Waarom nu een Personal Branding shoot?

Je kunt natuurlijk zelf op pad gaan met je camera, statief en schoonmoeder om een paar leuke plaatjes te maken die je op (bijv.) instagram en facebook kan plaatsen. Maar wat is de kwaliteit van deze foto's? Trek je hier de klanten mee die je graag aan zou willen trekken? Waarschijnlijk niet!

Met een specialist op het gebied van fotografie en personal branding vergroot je je kansen om gezien te worden. Naar alle waarschijnlijkheid heb je visuele content die je doelgroep veel beter aanspreekt. Daarmee vergroot je je bereik, creëer je nieuwe kansen en dat allemaal tijdens een gezellige middag met een collega ondernemer!

Zo werkt een Personal Branding shoot met mij als
Social Media Fotograaf

Je kunt meer omzet generen via social media als je zelf beter zichtbaar bent.

Tijdens de personal branding shoot gaan we 1 dag samen fotograferen en hierbij help ik je jouw verhaal te vertellen door mijn lens.

Voor, tijdens en na de shoot zijn er hulpmiddelen die we gaan toepassen:

  • Zo maken we een uitgebreid Pinterestbord en voegen we hier inspiratie foto’s aan toe.
  • Voeren we jouw huisstijl door in de kleding, kleuren en locaties.
  • Is er uitgebreide nazorg en kies je zelf jouw foto’s uit!

Zelf haal ik 90% van mijn omzet door de juiste zichtbaarheid op social media. Mijn techniek leg ik graag aan jou uit...

Stap 1. Kennismaken.

Elke ondernemer heeft een eigen visie en verhaal! Wat heb jij te vertellen aan je klant? Welk verhaal willen we met jouw foto's vertellen?

Dit verhaal willen we vast leggen in jouw fotos, daarom is het belangrijk dat ik je leer kennen...

Maar ook; Is er een klik met mij als persoon en fotograaf? Ik wil dat jij je prettig voelt, als of je op pad bent met een klant of vriend. Je moet aan geven wat je verwachtingen zijn en hoe jij de dingen ziet.

Stap 2. Pinnen maar!

Ik communiceer graag met plaatjes. Van tevoor verzamel ik allemaal plaatjes en afbeeldingen zodat ik duidelijk kan maken wat mijn gedachten en beeld is. Dit is wat ik noem de concept-fase.

Maar dit doe ik echter niet alleen! Hierbij heb ik jouw hulp nodig. Op ons gezamenlijk Pinterestbord zullen we allerlei inspiratiefoto’s verzamelen.

Hierdoor begint jouw fotoshoot tot leven te komen en krijg je zelf ook een beter beeld bij wat jij wilt uitstralen. Kleuren en materialen die in jouw logo en huisstijl zitten zijn hierbij key-elementen. Het gaat tenslote om jouw MERK, jouw BRAND. Op deze manier voeren we jouw unieke stijl goed door in de foto's die we gaan maken. Zelfs de locaties zoeken we uit op basis van jouw huisstijl.

Stap 3. Shooting time!

Het is zover... De dag van de shoot is aangebroken…
In 2 a 3 uurtjes gaan we naar de  geselecteerde locaties om zoveel mogelijk foto’s te maken. We voeren jouw personal branding door en gebruiken, waar we kunnen, jouw logo en huisstijl.

Zie je het al voor je? Jij zittend in een leuk koffietentje waar je werkt achter je laptop als freelancer. Of misschien wordt het een fashion shoot op een toffe locatie. Of ben jij die IT-er die de hele dag in een serverruimte hangt? Dan gaan we daar natuurlijk jouw foto's maken! Zolang het bij jouw onderneming past!

Ik help je tijdens de shoot te poseren en geef je aanwijzingen zodat we een super resultaat halen! Nu denk jij natuurlijk: "Maar ik ben altijd zo stijf op de foto, ik sta er nooit leuk op!"
Ik weet heel goed hoe jij je voelt, ik sta zelf ook niet graag voor de camera. Mijn ervaring leert echter dat je na maten we verder komen in de shoot, je steeds meer gaat ontspannen. Als je dat hebt bedrijkt, kunnen we gaan knallen!

Stap 4. De oplevering

FINALY! Resultaat! Na maximaal 14 werkdagen zijn jouw foto’s klaar om uit te zoeken! Je krijgt een log-in naar een beveiligde omgeving waar zoon 75 tot 100 foto’s foto's klaar staan. Via dit portal kun je zelf een selectie maken van de mooiste foto's. Uit eindelijk zullen er rond de 50 foto's opgeleverd worden.

Ik zie je nu denken: "Waarom zoveel?" Jij kent jouw doelgroep en daarmee weet jij precies wat hen aanspreek. Zo kun je de foto's kiezen die passen bij jouw doelgroep.

Tip: Kijk de foto’s met je vriend, man, vriend(in)en of Hond (grapje!). Zij zien jou zoals je bent en kunnen je zien zoals doelgroep jou ziet!

Zodra je jouw favoriete foto's hebt gekozen, loop ik alles nog een keer na zodat alles perfect word opgeleverd.
Hierna schakel ik de selectie in het portal vrij voor download en kun jij je foto's downloaden voor social media of in hoge resolutie!

De foto's die je niet kiest worden 1 jaar bewaard (conform privacy verklaring). Ben je naar een tijdje door je foto's heen? Geeft niet, er is nog materiaal omdat ik dit bewaar!
Stuur mij dan een berichtje om nog wat foto's op te vragen.

Scroll naar boven