Wacom Masterclass met Frank Doorhof

Inleiding

Een paar weken geleden vernam ik via facebook voor het eerst van de Wacom Masterclass waar Frank Doorhof een lezing zou gaan geven. Nadat ik deze advertentie gelezen had, was ik meteen laaiend enthousiast! En de nieuwe Wacom  producten in actie zien, Frank Doorhof ontmoeten en horen spreken en dat ook nog eens in Nederland op nog geen uur rijden vanaf huis! Vanaf dit moment stond vast: Hier moet ik bij zijn!

Wat doet Wacom?

De meeste mensen binnen de grafische industrie kennen Wacom zeker! Maar er zullen vast ook mensen zijn die Wacom niet kennen. Daarom hier in het kort een uitleg over wat Wacom maakt.

Wacom is een producent van teken-tablet. Maar niet zomaar iets wat lijkt op een IPad of Samsung Tab. Nee, met deze tablets kun je heel nauwkeurig en snel werken in pakketten als bijv. Photoshop of Illustrator. Het maakt tekenen op de computer mogelijk zoals je het gewent bent op papier! Met een pen! Het meest geavanceerde product wat Wacom levert is (simpel uitgelegd) een groot scherm waar direct met een pen op getekend kan worden. Hierdoor kun je foto's en andere afbeeldingen heel nauwkeurig bewerken.

De Wacom Masterclass

De Masterclass werd georganiseerd door een van de grootste winkels op gebied van fotografie: CameraNu.nl. Hier was een mooie ruimte geregeld waar de masterclass gegeven werd. Vol enthousiasme vertelde Frank wat hij van de verschillende Wacom producten vind. Frank heeft een hele leuke manier van vertellen en uitleggen. Met zijn humor en duidelijke uitleg neemt hij het publiek aan de hand mee door zijn verhaal.

Frank begon zijn verhaal met een stuk uitleg over wie hij is en wat hij doet. Vervolgens begon hij zijn presentatie en demo van Wacom producten. Daarbij vertelde hij waarom hij zoon enorme fan van dit merk is. Kort samengevat: het werkt! Het doet wat het moet doen en dat zonder problemen! Dit is ook mijn ervaring met de Wacom producten. Boel aansluiten, drivers installeren en gaan.

Frank begon zijn verhaal niet met het kleinste model. Hierover had hij slechts een boodschap: Leuk, maar niet kopen, zonde van je geld. Investeer dit geld liever meteen in een Intuos Pro Medium. Bij de Intuos Pro begon hij dan ook zijn verdere demo en zijn verhaal. Producten en functies die de revu passerde waren o.a.: Cintiq, intuos, de nieuwe schets/teken functie i.c.m. Inkspace software en de Mobile Studio Pro!

Bij deze laatste trok Frank alles uit de kast. Hij Haalde er een model bij en liet op een kleine oppervlakte zien wat er wel niet mogelijk is met de Mobile Studio Pro. Beeldbewerking en Tethering als nooit tevoren! Kabel aansluiten, programma's openen en aan de gang met de shoot. Na het shooten kan er dan direct begonnen worden met editen op het scherm. Al met al was het en hele geslaagde ochtend en heb k veel van de Wacom producten gezien.

De VLOG - BTS Bergkamp

In mijn vlog serrie BTS Bergkamp neem ik je mee naar alles wat met fotografie te maken heeft en waar ik zelf ook ga kijken of waar ik actueel aan werk. Zo heb ik ook bij mijn bezoek aan deze Masterclass mijn Canon Legria Mini in mijn zak gestoken en heb mijn gedachten en mening over deze ochtend vastgelegd. Hieronder vind je het filmpje.

Op mijn YouTube-kanaal vind je nog veel meer filmpjes! En... Vergeet niet te abonneren, want dan blijf je op de hoogte! 😉 De button hieronder doet dit voor je 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar boven