Bekende fotograaf uitgelicht: Adrian Sommeling

Erwin Bergkamp gaat vrolijk door met zijn serie: bekende fotograaf uitgelicht en vertelt dit keer over Adrian Sommeling.

Na de twee stukken over Calvin Hollywood en Glyn Dewis, nu een stuk over een fotograaf van eigen bodem! In de spotlights dit keer Adrian Sommeling. Deze man is net als Calvin Hollywood een master in Photoshop! Nu zullen er weer velen zijn die zeggen dat dit niets meer met fotografie te maken heeft... Dit blijft een eeuwige discussie. De een vindt dit te gek (zoals ik) en een ander vind hier niets aan. Een kwestie van smaak zullen we maar zeggen en ik hoop dat we ook de discussie kunnen staken voor dit artikel.

Wie is Adrian Sommeling?

Adrian Sommeling is al jaren een bekende fotograaf binnen en buiten Nederland. Zijn zoontje heeft in die jaren ook al heel wat wonderlijke avonturen beleefd. Van kattenkwaad tot het bereiden van neushoorns, Nic heeft het allemaal al meegemaakt! De afbeelding waar hij bij mij bekend mee geworden is zie je hieronder. Nic wordt uit zijn schoenen getrokken en meegesleept in de metro van (volgens mij) Parijs. Waar gaat deze reis naartoe? De werken van Sommeling zijn altijd iet wat schilderachtig. Echter past dit perfect bij de "fantasy"-stijl die hij neer zet.

by Adrian Sommeling

Compositie opbouw voorbeeld

In onderstaand filmje kun je goed zien hoe Adrian zijn composities samenstelt en uit hoeveel verschillende afbeeldingen deze soms wel niet bestaan. Zijn "Jungle Book" composities (officiele naam: Landscape and Animals) heeft, wat ik even snel kan tellen, ongeveer 12 afbeeldingen die samen de compositie vormen

https://youtube.com/watch?v=8pk7wRd42jM

Hieronder een greep uit zijn werk. Wat een te gekke composities zijn het toch! Laten jullie in de comments weten wat jullie van zijn werk vinden?

Wil je meer van Adrian Sommeling zien? Hij is te vinden op verschillende social media waaronder: FacebookYouTube & Flickr. Daarnaast kun je nog veel werk van hem terug vinden op zijn eigen website: www.adriansommeling.com

Voor het gebruik van de afbeeldingen is toestemming verleend door Adrian Sommeling

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar boven