Evernote – Een van mijn favorite App’s!

evernote Voor veel fotografie projecten of werkgerelateerde projecten loopt mijn hoofd soms over van ideeën. Ik vind inspiratie of handige info op internet, loop ergens tegenaan in de winkel of bij een bekende. Echter, als ik hier op dat moment geen notitie, foto of link van maak ben ik het vaak later weer vergeten of kwijt. Iedereen zal dit wel herkennen. Een aantal jaar geleden ben ik Evernote gaan gebruiken.

Dit is een applicatie die beschikbaar is op alle platformen (windows, android, iOS, etc). Deze app bied je de mogelijkheid om snel artikelen, foto's enz. toe te voegen aan een notitieboek. Hierdoor kun je dus snel zaken bewaren en direct op de juiste plek plaatsen zodat je ze niet kwijt raakt.

Bij velen komt nu de vraag op: wat heeft dit met fotografie te maken? Ik leg het jullie uit. Het komt neer op planning en uitwerking!

Hoe gebruik ik Evernote voor fotografie?

Ideeën bewaren: Nog voor ik een project start of aanmaak zijn er eerst de wildste ideeën of mooie afbeeldingen die ik tegenkom en wil verzamelen. Hiervoor heb ik een inspiratie-notitieboek gemaakt. Hierin komen alle artikelen, afbeeldingen, beschrijvingen of zelfs audioberichten van ideeën die zich bij mij voordoen. Hiermee kan ik later mijn eerste moodboard of storyboard creëren en deze verder uitwerken.

Concept uitwerken: Zoals gezegd werk ik bij mijn fotografieprojecten vaak met een moodboard of een concept. Hiermee heb ik een idee wat ik wil gaan maken en wat ik als mijn resultaat verwacht. Dit moodboard kan ik prima binnen Evernote maken in een notitie. Deze notitie kan ik ook direct presenteren op locatie d.m.v. mijn tablet of laptop.

Planning: Als 2e maak ik vaak een planning. Hoeveel tijd wil ik aan welk deel van mijn shoot spenderen? Hoeveel en welke poses of setups wil ik gaan fotograferen? Ook dit is binnen het notitiebook van mijn project een nieuw item. Hierin heb ik stap voor stap beschreven wat ik wil gaan doen en hoelang ik verwacht er mee bezig te zijn.

Uitvoering: Het moment is daar, ik ga de shoot doen. Ik ga opbouwen en wat tevens bij mijn routine is gaan horen is het starten van Evernote op mijn tablet. Ik heb deze erbij en kan van moment tot moment spieken wat mijn plan was. Hierdoor zijn mijn shoots veel efficienter geworden en heb ik meer tijd om mij te focussen op het resultaat en de kern: de foto's!

Dit is slechts een kleine samenvatting van wat Evernote allemaal kan. Ik ben erg tevreden over deze app en het helpt mij erg bij mijn voorbereiding. Wil je Evernote nu gaan proberen? Dat kan je hier vinden.

Handige plugin's

evernote plugin voor chromeWaar Evernote zich verder nog sterk in maakt op de desktop is een plugin voor bijvoorbeeld de Chrome web-browser genaamd: web clipper. Met deze app kun je super snel alles wat je tegenkomt op internet direct in een van je notitie's in een notitieboek plaatsen! Reclame op de sites en loze links worden automatisch verwijderd en je kunt het later allemaal op je gemakje nog eens nalezen of bekijken.

Deze plugin is hier te vinden.

Kortom: Evernote is een handige tool om je fotografie projecten te structureren en je ideeën te verzamelen. Daarnaast kun je het tijdens je shoot gebruiken om "On-track" te blijven. Heb jij zelf ook handige apps of plugins die jij gebruikt? Laat het ons weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven