Bekende fotograaf uitgelicht: Rutger Geerling

De volgende fotograaf in deze reeks is ook afkomstig uit Nederland. Na een aantal fotografen te hebben gehad die veel met compositie of beeldbewerking doen is het tijd voor een bekend gezicht die zich vooral bezig houd met het vast leggen van "het moment", en dan wel op festivals en grote events! Hij fotografeert veel voor Q-Dance & B2S. We hebben het hier over een van de bekenste EDM fotografen van de Nederland, misschien zelfs wel van de wereld! Zijn naam: Rutger Geerling! Ook wel bekend als Rudgr.com.

Wie is Rutger Geerling

Selfie Rutger GeerlingRutger is al ruim 20 jaar actief in de EDM scene als fotograaf. Ik loop hem dan ook met enige regelmaat tegen het lijf op de verschillende grote festivals waar ik zelf kom (Defqon.1, Qlimax, XQlusive &  Mysteryland). Daarnaast is hij te vinden op internationale festivals zoals Ultra Music. Hij weet als geen ander de belevenis van het publiek en de gave momenten in een show vast te leggen. Dit alles doet hij op verschillende manieren: vanuit het publiek, vanaf het podium, vanuit hoge toren en grote vuurwerkshows worden door Rutger zelfs vanuit de helikopter gefotografeerd!

Hieronder een greep uit het werk van Rutger.

En wat doe je naar 20 jaar EDM?

Rutger heeft na 20 jaar in de EDM fotografie heel veel beeld materiaal verzameld. In 2015 heeft hij het beste werk verzameld en is maanden bezig geweest met het samen stellen van een boek. Het boek is eind 2015 uitgebracht en word bewonderd en geloofd door vele grote namen in de EDM industrie. Namen als Armin van Buuren, Martin Garix & DJ Tiësto zie je voorbij komen als lovende recensenten! Een heel gaaf boek om te bekijken!

Websites van Rutger zijn o.a. www.rudgr.com & www.thisismychur.ch. Verder is hij te vinden op verschillende platformen zoals Facebook Flickr.com

Voor het gebruik van de afbeeldingen is toestemming verleend door Rutger Geerling.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar boven